viamirella.nl

Meer over Mirella

 

Werken vanuit Via Mirella is natuurlijk niet het enige wat ik doe. Al gaat er ongemerkt altijd meer tijd in zitten dan ik vooraf had gepland. Omdat alles wat ik doe zo leuk is, besteed ik graag een uurtje (of twee) extra aan een opdracht. Toch houd ik nog tijd over voor een heleboel andere belangrijke zaken - die overigens wel vaak met werk te maken hebben. Zoals:

 

Mijn eigen ontwikkeling

Voor de nodige inspiratie en inhoudelijke kennis volg ik regelmatig een workshop, cursus of serieuze opleiding. Zoals mindfulness bij Heel de adem en een Reiki I-opleiding . Om ook wat meer theoretische kennis op te doen over duurzaamheid, nam ik deel aan de jaaropleiding permacultuur (vanaf januari 2017) en volgde ik verschillende workshops van Keukenboeren in Rotterdam. Logisch ook, omdat tuinieren en koken mijn grootste hobby's zijn, en inspiratie vormen voor mijn werk op het gebied van duuzaamheid. Een cursus Zweeds aan de Volksuniversiteit zorgt ervoor dat ik mijn hersenen een beetje blijf trainen, en is onderdeel van het plan om ooit een vakantiehuisje in Zweden te bewonen.
Al dat studeren weerhoudt me er gelukkig niet van om ook, met veel plezier, een gewóón leesboek te pakken (net zo'n 5000 bladzijden Karl Ove Knausgard gelezen, en daarna meteen doorgegaan met Slangenkuil, van Moses Isegawa. Na tijd voor De monnik van Mokka, van Dave Eggers nu bezig met de boeken van José Saramago....) 

 

Vrijwilligerswerk

Practise what you preach, niet alleen professioneel en betaald, maar ook als vrijwilliger. Dat vind ik belangrijk. En daarom ben ik lange tijd taalcoach geweest van een jonge Marokkaanse vrouw, en vervolgens heb ik een Eritrese jongeman ondersteund in zijn pogingen de Nederlandse taal te leren. Ik hielp mee bij de oprichting van de Stichting Haagse Levensboeken en was sinds 2015 bestuurslid bij de Goudse klezmerband Di Gojim. Vanaf 2017 ben ik voorzitter van Het Volle Leeven, verbonden aan Emmaus Beeklaan. Tot slot doe ik ook veel (vrijwilligers)werk voor de school van mijn dochter, vrijeschool Wonnebald: klassenouder zijn, maar ook de Plantjesmarkt tijdens de jaarlijkse Bazaar organiseren en schrijven voor vrijeschool-blad Seizoener.  
In een verder verleden, tussen 2004 en 2007, woonde ik in Uganda en was ik daar als vrijwilliger actief bij de oprichting en ondersteuning van een aantal vrouwengroepen, van waaruit onderwijs aan de lokale bevolking werd gegeven. Gelijktijdig richtte ik in Nederland de stichting Jenga op, ter ondersteuning van het werk in Uganda. Stichting Jenga is nog tot lang na mijn terugkeer naar Nederland actief geweest. 

 

 

Hobby's

Eigenlijk is Via Mirella mijn grote hobby - omdat ik vanuit mijn bedrijf alleen maar dingen doe die ik leuk vind en waar ik in geloof. Waar ik nog meer blij van word (en wat ik deels ook bij Via Mirella kan doen): koken (vooral taart en soep voor alle buren), fotograferen en van die foto's mooie boeken maken, reizen (met de Mercedesbus naar alle mooie uithoeken van Nederland en Europa. Die verre reizen komen later wel weer). Veel buiten zijn, bij voorkeur in de bossen of op het strand. En lezen. En schrijven. 

 

 

Meer

Als je nog meer wilt weten - opleidingen, werkervaring, en meer van dat soort dingen - dan kan je hier mijn cv bekijken. Niet helemaal actueel, maar het geeft wel een goede indruk.